top of page

Функції компанії та їх KPI's

Оновлено: 11 трав. 2023 р.

Що таке KPI?


Саму собою систему KPI системою мотивації персоналу вважати не доводиться. Вона є просто інструментом для системи управління. Сьогодні практично кожен показник прийнято називати KPI. Не можу усвідомити, чому багато підприємств називають KPI виплату % з продажу адміністраторам. Або чому KPI прийнято називати показник трудової участі - мабуть, просто якісь модні схильності, які неправильні.


KPI – це ключові показники продуктивності (індикатори діяльності). Налаштування системи управління на KPI засноване на можливості досягнення головної мети підприємства завдяки виконанню показників діяльності працівників із різних підрозділів.



Види KPI


1. Цільові показники. Відображають дані індикатори ступінь наближеності до поставленої мети. Цим цільовим показникам ми і приділимо особливу увагу статті.

2. Процесні показники. Свідчать про результативність процесу. Вони дозволяють оцінити - чи можна виконати певний процес швидше або скоротити витрати без наслідків для якості.

3. Проектні показники. Дані показники пов'язані з певними цілями проектного плану – свідчать про результативність реалізації всього проектного плану та його окремих елементів.

4. Показники довкілля. На ці показники неможливо природно впливати. Втім вони повинні розглядатися, наприклад, розробки цільових показників. Серед зовнішніх KPI можна відмітити коливання вартості, рівень ціни на ринку.



Чи результативна система KPI для малих підприємств


Не обов'язково зріла облікова система включає, наприклад, модний CRM-модуль або інші популярні програми. Допустима фіксація та обробка відповідних параметрів та у програмі Excel. Основна умова - ведення не просто формального бухгалтерського обліку в організації, а й управлінського. Отже, буде чітке усвідомлення траєкторії руху своїх грошей, бюджету прибутків та витрат, постійно буде усвідомлення тенденцій бізнесу із знанням розрахунку рівноваги. При ухваленні рішення про актуальність KPI у своїй організації необхідно враховувати – для впровадження системи знадобляться витрати мінімум від мільйона рублів. Отже при інвестиціях в аналогічний проект необхідно розуміти очікувану віддачу та період її набуття.


При типовій роботі своєї системи, з досягненням поставлених цілей і становленням бізнесу, але при цьому використовуються давні інструменти управління, що вже зарекомендували себе, до налаштувань на KPI потрібно переходити лише з певної вираженої причини, а не просто для слідування за модними тенденціями. Система KPI забезпечить результативність результату в рамках програм диверсифікації продукту, суттєвого масштабування свого бізнесу, збільшення ринкової частки на порядок, виходу в регіони та ін.


Наша команда підготувала для Вас чек лист за випереджаючими та запізнюючими показниками. Для різних відділів:





 
DIA, бажає Вам продажів на Максимум!

Останні пости

Дивитися всі
bottom of page